En folkekirkepræst tilkendegiver i et læserbrev i en ugeavis, at det vil være forkert at forbyde omskæring af hensyn til de pågældendes kultur og historie. I en tidligere serie artikler her på KlitPosten.dk udtalte forskellige personer sig om deres religiøse tro eller ikke-tro.

Hvad er deres holdning til omskæring?

Per Holbo

– Ift omskæring er jeg ikke landet på en holdning til det endnu. Ikke mindst fordi jeg faktisk ikke véd så meget om det rent sundhedsmæssige.
Én ting véd jeg dog. Det er noget mere risikabelt ift infektion, hvis det foretages sent. Som spæd er risikoen noget mindre.
Derfor tænker jeg, at hvis der skal være restriktioner på, må det være en max grænse efter fødslen.

Og derudover bør dem, der foretager det, uddannes til det.

Lægernes modvilje til at lade sundhedspersonale tage det ind med henvisning til, at indgrebet er lægefagligt unødvendigt, giver jeg ikke meget for.
Det samme gør sig gældende for provokeret abort og fertilitetsbehandling, men det har de ikke problemer med.

Sådan udtalte Per sig om sit forhold til religion

Lige så længe, jeg kan huske tilbage, har jeg interesseret mig for de store ting i livet. Allerede som helt lille har jeg tumlet med de store filosofiske spørgsmål: eksisterer Gud? Hvis Han gør, hvordan er Han så? Hvis Gud er kærlig og god, hvorfor er der så ondskab i verden? Som teenager bøvlede jeg så meget med spørgsmålet, at jeg i en alder af 11 år besluttede mig for, at jeg ikke ville have noget med Gud at gøre. Jeg var nået frem til, at enten eksisterede Han slet ikke - eller også var Han en ondskabsfuld, gammel mand, der bare sad oppe i sin himmel og ventede på en chance for at slå mig oven i hovedet, når jeg gjorde noget forkert. Sidstnævnte var en uudholdelig tanke og det var nok dét, der fik mig til at afvise Hans eksistens, mere end det var en logisk og velovervejet filosofisk betragtning.

Læs hele artiklen:

Forfatter

  • Finn Wilkens

    Kommafundamentalist og ortonørd og ansvarshavende chefredaktør med en livslang appetit på at skrive. THY.pt udgør et thyskt netmagasin, der både peger indad mod thyboerne og udad mod verden, og som er formuleret i et uhyre gammeldags sprog uden stavefejl og klicheer og floskler og smarte engelske ord. Der er planlagt og datolagt et antal indslag, herunder chefredaktørens sidste tekst. Han er oppe i alder, og man ved aldrig! Får du meddelelse om hans (alt for tidlige) død, skal du holde øje med hans allersidste artikel, som er hans egen nekrolog. På den måde kan hans gravskrift afleveres med et lille smil og være slutpunktummet for det tidligere KlitPosten.dk og THYposten.dk og nu THY.pt. Det har moret ham at lave netmagasinet og givet pensionistlivet farve og rødvin. Han lover at give et praj til de overlevende, såfremt han skulle havne et sted, hvorfra der kan sendes en sikker SMS.

    Vis alle indlæg