Hvordan var det at gå i skole i halvtredserne? En række skribenter i passende alder husker tilbage

[bws_pdfprint display='pdf']

Hanne J

Jeg glædede mig til at  skulle begynde i skolen, da jeg blev 7 år! Det var i 1959. Jeg husker ikke så meget, men jeg husker, at der var 3 rækker borde i klasseværelset: 1. klasse, 2. klasse og 3. klasse.
Vi fik Oles ABC og en regnebog. Jeg kunne læse lidt, inden jeg kom i skole, hvilket jeg var meget stolt af!
Da jeg så fik en blyant i hånden, blev læreren meget bestyrtet over, at jeg skrev med venstre hånd, altså jeg var " kejthåndet". Jeg fik at vide  med "store bogstaver ", at hvis jeg ikke fik lært at skrive med højre hånd, ville han ikke se mig i skolen!!

- Det krævede en del øvelse, men jeg fik det lært! Men skulle jeg bruge en lineal, sneg jeg mig til at tage blyanten i venstre...

Det gør jeg stadig i en alder af 68.
Jeg ved ikke om det er arveligt, men min søn er også venstrehåndet! I dag er det jo intet problem ---- heller ikke i skolen.

Forfatter

  • Finn Wilkens

    Kommafundamentalist og ortonørd og ansvarshavende chefredaktør med en livslang appetit på at skrive. THY.pt udgør et thyskt netmagasin, der både peger indad mod thyboerne og udad mod verden, og som er formuleret i et uhyre gammeldags sprog uden stavefejl og klicheer og floskler og smarte engelske ord. Der er planlagt og datolagt et antal indslag, herunder chefredaktørens sidste tekst. Han er oppe i alder, og man ved aldrig! Får du meddelelse om hans (alt for tidlige) død, skal du holde øje med hans allersidste artikel, som er hans egen nekrolog. På den måde kan hans gravskrift afleveres med et lille smil og være slutpunktummet for det tidligere KlitPosten.dk og THYposten.dk og nu THY.pt. Det har moret ham at lave netmagasinet og givet pensionistlivet farve og rødvin. Han lover at give et praj til de overlevende, såfremt han skulle havne et sted, hvorfra der kan sendes en sikker SMS.

    Vis alle indlæg