Jeg står i en butik et sted lige i nærheden af indgangen. Et ægtepar kommer ind uden at spritte hænder. Skal jeg blande mig?

Læs herunder, hvad jeg gjorde.

Hvad er din mening? Stem her nederst på siden

Det, jeg gjorde, var at henvende mig til en butiksansat.
– Holder I øje med, om folk spritter hænder?
– Ja, det har vi gjort, men det gør vi ikke længere.
– Og hvorfor ikke?
– Vi er gang på gang blevet overfuset. De bliver vrede, sure, uforskammede og råber alt muligt - et par stykker af dem. Så går de! Så derfor gider vi ikke længere sige noget.Jeg sagde heller ikke noget til det ældre ægtepar.

En herre mosede sig ind i køen til kasseapparatet. Det var i sommer sidste år.
– Hov, sagde jeg, – har du ikke hørt om afstand?
– Afstand? Afstand? Der er jo reelt ingen smitte her i Thisted. Jeg synes, det er noget pjat.
Jeg ved ikke, om han stadig har den holdning.

Hvad gør du?

To unge damer kommer marcherende på fortovet mod mig. De svinger energisk med armene og snakker sammen. Da de ikke på nogen måde lader til at ville flytte sig, må jeg ned på cykelstien, mens de paraderer forbi - uden at tage den mindste notits af mig.

Der var der, at jeg blev opfyldt af vrede og derfor råbte til deres rygge:

– Sig mig engang, har I ikke hørt om det der med afstand?

De standsede, vendte sig om og så på mig med meget store øjne. Så trak den ene på skuldrene, og de fortsatte begge hovedrystende.

Så det er ikke sikkert, at det hjælper at sige noget. Skal man sige noget og dermed spille hellig? Eller skal man ikke sige noget, fordi man ikke skal blande sig i andres måder at agere på?

Meningsmåling

[democracy id="7"]

Forfatter

  • Finn Wilkens

    Kommafundamentalist og ortonørd og ansvarshavende chefredaktør med en livslang appetit på at skrive. THY.pt udgør et thyskt netmagasin, der både peger indad mod thyboerne og udad mod verden, og som er formuleret i et uhyre gammeldags sprog uden stavefejl og klicheer og floskler og smarte engelske ord. Der er planlagt og datolagt et antal indslag, herunder chefredaktørens sidste tekst. Han er oppe i alder, og man ved aldrig! Får du meddelelse om hans (alt for tidlige) død, skal du holde øje med hans allersidste artikel, som er hans egen nekrolog. På den måde kan hans gravskrift afleveres med et lille smil og være slutpunktummet for det tidligere KlitPosten.dk og THYposten.dk og nu THY.pt. Det har moret ham at lave netmagasinet og givet pensionistlivet farve og rødvin. Han lover at give et praj til de overlevende, såfremt han skulle havne et sted, hvorfra der kan sendes en sikker SMS.

    Vis alle indlæg