venlig, grundig

undersøgelse til ug med kryds og slange, men der var lige en ting mere …

Begge billeder fra Thisted Lokalarkiv

17.04.1965. Thisted sygehus, Højtoftevej, 1965, foto Tage Jensen

dengang

17.04.1965. Thisted sygehus, Højtoftevej, foto Tage Jensen

tjek

for personnummeret flere gange, så jeg ikke var sådan en, der prøvede at snige mig forbi køen … Nej, nej, det kunne jeg ikke finde på. Selve undersøgelsen foregik roligt og, så vidt jeg kunne skønne, fuldstændigt efter en faglig snor. Og sygeplejersken havde hele tiden øje for min sindstilstand, og skal du lige have lidt mere, og ledte dejlig væske ind i min hånd.

17.12.1967. Snevejr i Thisted og omegn, her foran Thisted sygehus, Højtoftevej.

Tiden gik bare pist!

og så var vi færdige. Mens jeg tog mit tøj på igen, samlede lægen informationerne og læste indholdet af den kuvert, jeg bad ham om at oversætte fra latin til dansk for mig.

Det gjorde han!

Det var 24 år gammelt

mit brev.

I alle disse år havde min søster og jeg prøvet at finde ud af, hvad vores far døde af dengang i 1999. Jeg havde fået aktindsigt i det sønderjyske hospitals papirer, men lægelatin er for mig – trods den store latinprøve – kun for læger. Men lægen her på Thisted Sygehus gav sig tid til at forklare mig, hvad der stod i disse journaler.

Endelig fik vi information om det, vores far var død af. Det var ikke lungecanceren. Det var ikke tarmcanceren, men en blodprop – en uheldig bivirkning af de to første.

Tak til lægen og tak for at blive taget godt imod på Ålborg Universitetshospital Thisted!

22-02-1969. Vaccination mod A-influenza på sygehuset.

17.12.1967. Snevejr i Thisted og omegn, her foran Thisted sygehus, Højtoftevej.

Korsgade mod Thisted sygehus. Foto Tage Jensen Datering- 02.06.1965,

22-02-1969. Vaccination mod A-influenza på sygehuset.

30.06.1969.Thisted centralsygehus, ny fløj skal opføres, licitation måtte aflyses, da der ikke kom bud, pga. travlhed hos håndværkere.

Thisted Sygehus´ Forhistorie

 

Fri