Jeg skulle have en tid hos lægen, og derfor skal jeg nu have en ny hoveddør

Jeg ringer til min læge kl. 07.59, de åbner telefonen kl. 8.00.
“Indtast venligst dit cpr-nr. Du er nr. 8 i køen.”
Jeg venter og venter og venter og 20 minutter senere:
“Hej, det er Malene, hvad kan jeg hjælpe med?”
“Mit navn er Per Lau Jense…”
DUT!
Og så er forbindelsen afbrudt.
Et øjeblik efter går røgalarmen på loftet lige over mig i gang. Den er forbundet til min Verisure-alarm, der er overvåget af Verisures vagtkontor, så et øjeblik efter lyder automatstemmen ude fra kontrolpanelet ved hoveddøren:
“Der er registreret røg, der er registreret røg.”
Og et sekund efter flasher foto- og rumdetektoren oppe i hjørnet og tager et foto af mig med forvirret åben mund og rasende røg ud af ørerne.
Og straks efter bimler min mobil, fordi den har modtaget en sms. Det er fra Verisure. Der står:
“Vi har registreret røgudvikling på adressen, men foretager os ikke yderligere, da foto viser, at det blot er et tilfælde af voldsomt temperament.”
Jeg ringer til lægen igen.
“Indtast venligst dit cpr-nr. Du er nr. 11 i køen.”
Jeg kyler mobilen fra mig, den rammer foto- og rumdetektoren, der falder ned og ligger død på gulvet.
“For helvede!” råber jeg. Og nu er røgen, der kommer ud af ørerne på mig, helt sort.
Røgalarmen går i gang igen. Kontrolpanelet ved hoveddøren siger:
“Der er registreret røg, der er registreret røg.”
10 minutter senere holder der en brandbil udenfor. Og få sekunder efter slår en brandmand hoveddøren ind med en økse.

Forfatter

  • Per Lau Jensen

    (foto: Lars Gundersen) PER LAU JENSEN, født 1954, er opvokset i Holte nord for København. Han har tidligere været racerkører, ejendomsmægler og indehaver af et byggefirma, før han blev forfatter. Han har boet 15 år i udlandet, i England, i Skåne og på Costa del Sol, men er for nylig vendt hjem til Danmark og bor i dag i en landvilla på Lolland. Per debuterede sent som forfatter, men har altid skrevet. Siden 2009 har han fået udgivet otte skønlitterære bøger: to romaner, tre bøger indenfor krimi/thriller-genren og tre humoristiske romaner i serien om Madstiffen, Bølleschæferen og Pjoklederen. Desuden har han fået udgivet fire særudgivelser i begrænset oplag, alle humoristiske dagbogsromaner. I 2016 modtog Per Hans Henrik Møllers mindelegat for romanen ”illa Isabella.” www.perlaujensen.dk

    Vis alle indlæg